Έκτακτη Σύγκλιση  Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη    της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά

, για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 5, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας . Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

   Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο  Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αναστασίου, ο Πρόεδρος της Π. Ε. Δ και Δήμαρχος Ορχομενού , Λουκάς Υπερήφανος ,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης,  , ο Δήμαρχος Θηβαίων ,Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργακός , ο Αντιδήμαρχος Δήμου Λεβαδέων, Θανάσης Φορτώσης , ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας, Νίκος Πέτρου, από τον Δ.  Ορχομενού, ο Άγγελος Μαράντος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Δ/ντής Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Τοπάλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας ,Πύραρχος Σηφάκης Γιώργος και ο αρχιπυροσβέστης Κωνσταντίνος Μπούτσικας  , η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ,Μόρφω Βαλλά , ο Δ/ντής Δασών Βοιωτίας ,Γιάννης Γρίβας , ο Δασάρχης Θήβας , Κατσιάνης Σάββας , η Αναπλ/τρια Δασάρχη Λιβαδειάς , Σταυρούλα Κουρτίδου , από την 114 Πτερ. Μάχης, ο Επ/γος Ασλανιάν Στεπάν, η Ελληνική Ένωση «’Ερευνα και Διάσωση» Λιβαδειάς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Βοιωτίας .

 

   Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

 

«   Βρισκόμαστε  σε κατάσταση συναγερμού.   Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

   Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

   Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Έγινε ανάκληση αδειών. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».